Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Design Projects’ Category

We placed this high window nicely!

Read Full Post »

Read Full Post »

Eli Rohe was the builder on this project that was mostly a major structural upgrade to a garage that was tilting. In addition, we replaced the carriage doors, added a dutch door on the side and a window to the garden,  insulated, and finished it off a bit nicer than the typical garage.

 

Read Full Post »

palino-light

Photo Credit – Sita Rupe

Builder – John McBride

Read Full Post »

Photo Credit: Nancy Kalter-Dills

Builder:  McBride Construction

dining-nook

laundryroom_dsc0080looking-back_dsc0204_dsc0237

Here are a few before shots. The main impetus for remodel was to get the refrigerator out of the middle of the view to the back yard and to improve the strange, low-ceilinged laundry room addition at the back.

Read Full Post »

steel-moment-frame

Exposed steel in the main living area (living, dining, kitchen)

avila

No roof yet, but the exterior form is looking great

Read Full Post »

Contractor: Steve Coleman

Photographer: Nancy Kalter-Dills

dsc_0192 dsc_0165 dsc_0099 dsc_0062 dsc_0025 dsc_0156 img_4548 dsc_0195 dsc_0134 dsc_0103 dsc_0257

Read Full Post »

The garden is going in on this Oakland project. Time to go take some pictures. (Thanks to the owner for this preview)

img_0279

Read Full Post »

_dsc0298_dsc0325willa-at-the-island

_dsc0364

 

Read Full Post »

Photoshoot Nancy Kitchen

You’ve seen this project before.  Funky old house with a pretty thorough retuning and a small addition at the back. I am very pleased with how it turned out.

Nancy exterior

 

Read Full Post »

I thought I’d shared a couple more photos of a recent remodel project. This Berkeley house was built with no way to get to the backyard except through the house or from the neighbor’s driveway.  We decided to add a pair of dutch carriage doors on the back side of the garage so that there would be a direct connection from front yard & driveway to back. The owners will probably use the garage as a room, rather than a garage, but the design allows for a variety of interpretations (In this mild climate we don’t really need heat to make a room into living space 3/4 of the year or more)  The existing concrete slab was polished smooth and shiny for a practical upgrade.

Photos by Nancy Kalter-Dills, Contractor credit to Steve Coleman.

dsc_0025dsc_0250

Read Full Post »

dsc_0128

She caught the architect in this one

Read Full Post »

Older Posts »